Een van mijn persoonlijke favorietjes in het Kerstmenu dit jaar. Lekker fris en verrassend. Een mooi en luchtig voorgerechtje!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gr roze garnalen
  • 100 gr gerookte zalm
  • boter sla
  • griekse yoghurt
  • verse dille
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • ½ rode ui

Zo maak je het:

Zet een mengkom klaar. Doe hierin 2 eetelepels griekse yoghurt. Pers de citroen uit. Pel de ui en snipper deze. Voeg het citroensap en de ui toe aan de yoghurt. Hak de dille fijn en voeg deze ook toe. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Roer alles goed door.

Voeg nu de garnalen toe aan de yoghurt dip en roer nogmaals.

Snijd de zalm in kleine stukjes.

Zet nu de serveerglaasjes klaar. Doe hierin eerst een laagje sla. Schep hier een lepel van de garnalendip op. Leg er nu wat plakjes gerooktje zalm op en garneer met wat verse dille.