Garnalencocktail…. ik denk, naast carpaccio, een van mijn papa’s meest favoriete voorgerechtjes. Ik weet het niet zeker en heb het niet bij hem gecheck maar ik zou er mijn hand voor in het vuur durven steken. Mijn nieuwe variant was wel een risico, want ik heb de standaard cocktailsaus vervangen door een frisse limoenroom. En ook de toevoeging van avocado is natuurlijk ook een aanpassing. Maar alles viel in goede aarde gelukkig. Lekker fris, kleurrijk en smaakvol voorgerechtje voor de donkere dagen! Oh en het is helemaal niet moeilijk om te maken.

Garnalencocktail
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr roze garnalen
  • 100 gr sla
  • 8 kerstomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 2 limoenen
  • 250 ml slagroom (ongezoet en ongeklopt)
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Belangrijk aan deze garnalencocktail is de opmaak en natuurlijk de smaak. Maar de kleuren zijn echt heel erg mooi, dus is het leuk om deze cocktail in een mooi glaasje te presenteren.

Begin met een laagje sla. Was de komkommer en de tomaten. Snijd hierna de komkommer in kleine, dunne plakjes en leg deze over de sla. Snijd de kerstomaatjes in kwarten en leg een laagje tomaatjes over de sla en komkommer. Strooi hier wat zout en peper overheen en sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen.

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

Snijd nu de avocado over de helft. Verwijder de pit en de schil. Leg de avocado met de pit kant naar beneden en snijd dunne lange plakjes, snijd deze in de breedte over de helft. Leg nu een laagje avocado over de tomaatjes. Sprenkel hier een klein beetje limoen overheen zodat de avocado niet bruin kleurt.

Schep nu een laagje garnalen over de avocado. Tot aan het randje van het glas.

Doe de opgeklopte slagroom in een kom. Voeg hier wat peper, zout, limoenrasp (houd een klein beetje apart voor de garnering) en het limoensap aan toe. Klop de slagroom stijf. Doe een toefje room op de cocktail (met een lepel of met een spuitzak voor het nette effect 🙂 ).
Hak de basilicum fijn. Maak de cocktail af door er een beetje basilicum en limoen overheen te strooien.

Garnalencocktail
Garnalencocktail
Garnalencocktail