Garnalencocktail met kerriesaus in plaats van cocktailsaus. Goede variatie op de ‘standaard’ garnalencocktail. Lekker fris met de ijsbergsalade. De combinatie kerrie en garnalen werkt ook heel goed samen!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 2 eetlepels mayonnaise
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • verse peterselie
  • 100 gr hollandse garnalen
  • peper
  • zout
  • 2 et kerrie
  • frisse ijsbergsla

Zo maak je het:

Maak eerst de kerriesaus.

Pak een mengkom. Doe hierin de mayonnaise, griekse yoghurt, het sap van de limoen, een beetje peper en zout en 2 eetlepels kerrie. Roer alles goed doorelkaar totdat een zachte gladde saus is ontstaan.

Hak de peterselie fijn. Pel de ui en snipper deze. Roer de peterselie en de ui door de saus.

Doe de ijsbergsla in een serveerglaasje. Doe hierop een flinke lepel garnaaltjes. Voeg nu wat kerriesaus toe en maak af met een toefje peterselie.