Garnalen zijn mijn grote favoriet, die eet ik het liefste elke dag. Het leuke is ook dat ze zo goed te combineren zijn, dit was eigenlijk een gemakkelijk en snel gerechtje omdat ik toevallig nog wat ‘restjes’ had liggen maar het was wel erg lekker en dus heb ik het daarna ook nog regelmatig gegeten. Fijn, zo af en toe van die restjes moeten klaarmaken. Ik heb hier een citroenrisotto bij gemaakt, heerlijke combinatie.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr garnalen
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 15 gr verse basilicum
  • Handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • olijfolie

Zo maak je het:

Pel de garnalen en verwijder (indien nodig) het darmkanaal. Dit doe je gemakkelijk door een snede te maken over de rug en met het puntje van een mes het darmkanaal vast te pakken en eruit te trekken.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Snijd de tomaatjes in kwarten.

Maak nu eerst de pesto, natuurlijk kan je deze ook kant en klaar kopen. Haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Gebruik 1 teentje knoflook voor de pesto. Pers de knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes.

Zet een wokpan op het vuur en voeg olijfolie toe. Voeg de ui toe zodra de olie heet is, fruit de ui voor een minuutje en voeg dan de garnalen toe. Bestrooi de garnalen met zout en peper. Bak ze totdat ze opkrullen en roze kleuren. Pers nu de tweede knoflookteen uit bij de garnalen, voeg ook de pesto en de tomaatjes toe.

Bak alles nog 2 minuten op hoog vuur.

Lekker bij een romige risotto.