Garnalen in een Oosterse marinade. Heerlijk met een schepje satesaus! Gemakkelijk te bereiden op de grill of op de BBQ. Let wel op; 2 uur marinade tijd nodig! Dan kan de smaak van de marinade er namelijk helemaal lekker in trekken.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gr garnalen
  • ketjap manis
  • sojasaus
  • 2 knoflooktenen
  • 1 limoen
  • 5 spices
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • peper
  • sateprikkers

Zo maak je het:

Pers de limoen uit. Pel het velletje van de knoflook. Snijd de knoflook over de helft en verwijder de wortel. Pak een schaal waarin je de kipsate wil laten marineren. Doe hierin de een flinke scheut ketjap, een scheutje sojasaus en het limoensap. Roer goed. Voeg nu ook de sambal toe en pers de knoflook erbij uit. Voeg een flinke hoeveelheid 5-kruidenmix en wat peper toe. Proef even of de marinade pittig genoeg is, indien dit niet zo is voeg je nog wat 5-kruidemix toe en wat sambal.

Pel, indien nodig, de garnalen en verwijder het darmkanaal.  Doe de garnalen in de marinade, roer goed door zodat de garnalen goed onder de marinade staan. Zet de garnalen in de koelkast en laat ze minstens 2 uur marineren.

Doe de sateprikkers een half uurtje in een laagje water. Haal de garnalen uit de koelkast en prik ze aan de sateprikker.

Grill de satestokjes ongeveer 8 minuten in de dubbele grill of 15 minuten op de BBQ (draai ze regelmatig).