Deze heerlijke Mediterraanse schotel is eigenlijk afgeleid van de Thaise curry alleen dan heeft hij een basis van Mediterraanse smaken en kruiden en is afgemaakt met garnalen en krokant gebakken krieltjes.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 stronk broccoli
  • 250 gr krieltjes
  • 250 ml kookroom
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 100 ml witte wijn
  • zongedroogde tomaten
  • 300 gr garnalen
  • verse basilicum
  • peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Hak de basilicum en de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de broccoli in kleine stronkjes en zet met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook.

Zet een grote bakpan op het vuur. Smelt hierin wat boter en voeg daarna meteen de ui en de citroenrasp toe. Voeg de garnalen toe en bestrooi deze met flink peper. Zet een tweede bakpan op het vuur en bak hierin de krieltjes goudbruin. Bak de garnalen ongeveer 10 minuten (5 aan elke kant). Giet er de laatste minuut de witte wijn bij en laat deze even inkoken. Voeg nu de basilicum toe. Roer goed en voeg de kookroom, de zongedroogde tomaten en het citroensap toe. Breng het geheel even aan de kook.

Giet ondertussen de broccoli af en voeg de uitgelekte broccoli toe aan de garnalen.

Serveer de garnalen en broccoli met de gebakken krieltjes.