Ceviche is een Latijns-Amerikaans visgerecht. Je kan ditzelfde gerecht eigenlijk met alle soorten vis klaarmaken. De vis gaart door de toevoeging van verschillende citruszuren. Je moet er van houden, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen. Het is lekker om er op het laatste moment nog wat frisse en eventueel zoete smaken aan toe te voegen zoals dunne paprika schijfjes, avocado en schijfjes radijs.

Garnalen ceviche
45 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro

Ingrediënten:

  • 250 gram grote rauwe (grijze) garnalen
  • 1 rode ui
  • ½  rode peper
  • 1 limoen
  • ½  citroen

Zo maak je het:

Was en pel de garnalen. Snijd de garnalen (indien nodig vanwege de grote) in de lengte over de helft en leg ze in een schaal.
Rasp de schil van de limoen. Snijd de rode peper over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn.
Schil en snipper de ui. Pers de limoen en de citroen uit.
Strooi de rode peper, de limoenrasp en de ui uit over de garnalen en giet er daarna de citrussappen overheen. Zorg dat de garnalen helemaal bedekt zijn.

Zet de garnalen afgedekt in de koelkast. Je zult zien dat de garnalen langzaam roze kleuren doordat ze garen in de citrussappen. Na ongeveer 45 minuten zijn ze compleet gegaard en zijn de ui- en pepersmaken erin getrokken.

Het is de bedoeling om dit gerecht koud te serveren.

Smakelijk!

Garnalen ceviche
Garnalen ceviche