Macaroni met ham en kaas maar dan net anders…. Fusili met garnalen en tomaten. Smakelijk en makkelijk te maken!

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr fusili
  • 300 gr kleine roze garnaaltjes
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • Parmezaanse kaasflakes (1 zakje)
  • 250 ml kookroom
  • Verse dille
  • Peper

Zo maak je het:

Zet een pan met flink wat water op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de fusili toe en laat deze 12 minuten koken. Warm ook de oven voor op 180 graden

Pel en snipper ondertussen de ui. Hak ook de dille fijn en snijd de tomaten in kwartjes. Zet een diepe bakpan (of een sauspan) op het vuur. Smelt hierin wat boter en fruit de ui. Voeg de garnaaltjes toe en bak ongeveer 2 minuten. Voeg nu de dille toe en bak nog even verder voordat je de kookroom ook toevoegt. Laat alles 5 minuten flink doorkoken en voeg de helft van de parmezaanse kaas toe. Breng nogmaals aan de kook en laat staan totdat de kaas goed gesmolten is. Voeg nu de tomaten toe en laat nog een paar minuutjes staan.

Giet ondertussen de fusili af en doe deze terug in de pan. Voeg de saus toe als deze klaar is en roer alles goed doorelkaar. Giet de schotel in een ingevette ovenschaal. Strooi er nog wat dille, citroenrasp en de rest van de kaas overheen.

Zet de schotel 15 minuten in de hete oven.