We hebben een heerlijke en lange zomer dit jaar en dat zorgt natuurlijk voor extra salade inspiratie. Persoonlijk vind ik het niet lekker om zware gerechten te eten in de zomer. Doe mij maar een pasta, salade of gewoon vele kleine hapjes. Deze aardappelsalade is heerlijk fris en goed gevuld waardoor je er toch een volledige maaltijd aan hebt. Geniet van de zomer!!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 5 grote kruimige aardappels
  • 75 gr bacon reepjes
  • pijnboompitjes
  • 50 gr kerstomaatjes

  • 1 rode ui

  • 1 citroen
  • verse peterselie

  • verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Schil de aardappelen, doe ze in een pan met flink water, breng het water aan de kook en kook deze in 12 minuten gaar. Voeg de eieren voor 8 minuten toe. Haal de eieren er als eerste uit en laat deze schrikken. Zet ze even opzij om af te koelen.

Giet de aardappels af en laat deze ook afkoelen.  Zet ook een klein bakpannetje met de bacon op het vuur en bak de bacon voor 5 minuten. Roer af en toe.

Hak ondertussen de peterselie en de bieslook fijn. Houd een beetje peterselie apart voor de garnering.  Doe deze in een mengkom met de mayonaise, yoghurt, mosterd, wat citroensap en wat peper en zout. Pel de knoflook, snijd deze over de helft, verwijder de wortel en pers deze in de mengkom uit. Roer alles goed door elkaar tot je een zachte yoghurtdressing krijgt.

Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Snijd de eieren in kleine stukjes. Houd een paar stukjes tomaat en een paar schijfjes ei apart voor de garnering. Pel en snipper de ui.

Snijd ook de aardappels in hapklare brokjes. Doe deze in een ruime schaal. Voeg hier de kerstoomaatjes en de eieren aan toe. Giet hier de yoghurtdressing overheen en roer alles goed door. Voeg als laatste de fijngesnipperde ui en de bacon toe (houd een paar stukjes apart voor de garnering) en roer nogmaals.

Maak nu de borden op met een flinke schep aardappelsalade, leg hier de schijfjes ei overheen en strooi er de pijnboompitjes, de bacon reepjes, de tomaatjes en wat verse peterselie overheen.