Frisse en verrassende vegetarische flammkuchen met peer en blauwe kaas.

Flammkuchen met peer en blauwe kaas
15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 flammkuchen:

  • 1 flammkuchen bodem
  • 1 peer
  • 25 gr roquefort
  • Balsamicostroop
  • 100 ml crème fraîche
  • Nootmuskaat
  • Peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 240 graden.

Leg de bodem voor de flammkuchen op de ovenplaat. Bestrijk deze met de crème fraîche, zorg dat de crème fraîche tot alle randen toe loopt. Rasp wat nootmuskaat over de crème fraîche en strooi er ook wat peper overheen.

Schil de peer en snijd deze in schijfjes, leg ze plat op de flammkuchen. Brokkel de roquefort over de peer, zorg dat alles goed verdeeld is. Giet er als laatste wat balsamicosiroop overheen.

Bak de flammkuchen in de hete oven voor ongeveer 5-8 minuten.

Heerlijk als borrelhapje of  voorgerecht.

Flammkuchen met peer en blauwe kaas
Flammkuchen met peer en blauwe kaas