Lekker frisse salade voor bij de BBQ of een pittig gerecht zoals een curry.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 1 spitskool
  • Handje rozijnen
  • kerrie poeder
  • 1 zoete appel
  • zout en peper
  • scheutje witte wijn azijn
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el crème fraîche
  • verse peterselie

Zo maak je het:

Doe de yoghurt, crème fraîche, witte wijnazijn, wat zout en peper en flink wat kerrie in een mengkom. Roer goed door elkaar en proef of de smaak fris en licht zurig is. Hak de peterselie fijn en roer deze hier doorheen. Wel de rozijnen in een beetje lauwwarm water zodat ze zacht worden.

Rasp de kool in fijne sliertjes. Doe de kool met het sausje in een schaal. Roer goed door elkaar. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Haal de rozijnen uit het water en dep ze droog. Voeg de appel en de rozijnen toe aan de koolsalade. Roer alles goed door elkaar.

Lekker frisse salade om te serveren bij een pittig gerecht zoals bijvoorbeeld een curry.