Heerlijke huisgemaakte dragon mayonaise. Een perfecte match met witvis, zacht gerookte rosbief, franse frietjes en gegrilde groenten.

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 15 gr verse dragon
  • 1 eierdooier
  • citroen
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • Franse mosterd

Zo maak je het:

Doe de eierdooier, de dragonblaadjes, het uitgeperste citroensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloemolie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. Voeg nu de paprika stukken toe en mix deze door de mayonaise. Voeg indien nodig nog wat extra zonnebloemolie toe om de mayonaise steviger te maken.

Laat de mayonaise een tijdje staan om de smaak van de dragon goed in te laten trekken.