Desserts

Je bent hier:/Desserts
2805, 2018

Mangocrumble

By | 28 mei 2018|Categories: Desserts|Tags: |0 reacties

Crumble taarten zijn echt de makkelijkste taarten om te maken. Het deeg kneden kan gemakkelijk met de hand , er is geen speciale apparatuur voor nodig en het enige wat je toevoegt is vers fruit. Even in de oven en klaar is Kees!

1304, 2018

Vanille hangop met honing en verse vruchten

By | 13 april 2018|Categories: Desserts|Tags: , , , |0 reacties

Let op; dit gerechtje heeft tijd nodig om te staan. Ik zet de hangop dan ook altijd ’s ochtends al klaar zodat deze de hele dag tijd heeft om uit te lekker. Hangop is een stevige yoghurt, hierdoor vind ik het altijd lekker om er iets fris bij te serveren zoals vers fruit. De toevoeging van vanille maakt de hangop een beetje zoeter maar als je echt een zoet toetje wilt kan je er nog een beetje suiker aan toevoegen. Zelf vind ik dit niet perse nodig.

204, 2018

Sinaasappel panna cotta

By | 2 april 2018|Categories: Desserts|Tags: , |0 reacties

Een van mijn beste vriendinnetjes kwam bij ons eten en ik wilde een speciaal toetje voor haar maken omdat ze gek is op Cointreau; het werd dus Sinaasappel-Cointreau Panna Cotta. De eerste versie lukte helaas niet helemaal zoals ik wilde, de smaak was super goed, lekker fris maar niet overheersend maar het leek wel een soort van ziekenhuis-drilpudding. Geen zorgen, ik heb het opgelost en met het onderstaande recept heb je zowel de lekkere frisse smaak als de goede textuur.

2301, 2018

Limoen-munt parfait met aardbeiensaus

By | 23 januari 2018|Categories: Desserts|Tags: , , |0 reacties

Lekker frisse parfait met warme aardbeiensaus. Het is niet moeilijk te maken als je het recept goed volgt maar het vereist wel concentratie omdat het om veel verschillende handelingen gaat dus ik zou je adviseren om het recept even goed door te lezen voordat je begint.

701, 2018

Warme karamelsaus

By | 7 januari 2018|Categories: Desserts, Dips en Sausjes|Tags: |0 reacties

Meer comfort food!!! Heerlijke, smaakvolle karamel saus. Deze saus kan je goed bewaren in een afgesloten bakje en de saus blijft mooi soepel dus ook na 2 dagen kan je hem zonder op te warmen nog als saus over je dessert gebruiken.

2611, 2017

Gegrilde banaan met eigengemaakte karamelsaus

By | 26 november 2017|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: , |1 reactie

Warme banaan, vanille ijs en warme, zelfgemaakte karamelsaus.....hmmmmm om je vingers bij af te likken!!! Karamel is echt een van mijn secret sins! Heerlijk, ik vind het lekkerder dan chocolade! Alleen karamelsaus maken vergt heel veel geduld, dat is wel eens lastiger maar ja, het levert wel goede resultaten op!