Desserts

Je bent hier:/Desserts
13 04, 2018

Vanille hangop met honing en verse vruchten

13 april 2018|Categories: Desserts|Tags: , , , |0 reacties

Let op; dit gerechtje heeft tijd nodig om te staan. Ik zet de hangop dan ook altijd ’s ochtends al klaar zodat deze de hele dag tijd heeft om uit te lekker. Hangop is een stevige yoghurt, hierdoor vind ik het altijd lekker om er iets fris bij te serveren zoals vers fruit. De toevoeging van vanille maakt de hangop een beetje zoeter maar als je echt een zoet toetje wilt kan je er nog een beetje suiker aan toevoegen. Zelf vind ik dit niet perse nodig.

2 04, 2018

Sinaasappel panna cotta

2 april 2018|Categories: Desserts|Tags: , |0 reacties

Een van mijn beste vriendinnetjes kwam bij ons eten en ik wilde een speciaal toetje voor haar maken omdat ze gek is op Cointreau; het werd dus Sinaasappel-Cointreau Panna Cotta. De eerste versie lukte helaas niet helemaal zoals ik wilde, de smaak was super goed, lekker fris maar niet overheersend maar het leek wel een soort van ziekenhuis-drilpudding. Geen zorgen, ik heb het opgelost en met het onderstaande recept heb je zowel de lekkere frisse smaak als de goede textuur.

23 01, 2018

Limoen-munt parfait met aardbeiensaus

23 januari 2018|Categories: Desserts|Tags: , , |0 reacties

Lekker frisse parfait met warme aardbeiensaus. Het is niet moeilijk te maken als je het recept goed volgt maar het vereist wel concentratie omdat het om veel verschillende handelingen gaat dus ik zou je adviseren om het recept even goed door te lezen voordat je begint.

7 01, 2018

Warme karamelsaus

7 januari 2018|Categories: Desserts, Dips en Sausjes|Tags: |0 reacties

Meer comfort food!!! Heerlijke, smaakvolle karamel saus. Deze saus kan je goed bewaren in een afgesloten bakje en de saus blijft mooi soepel dus ook na 2 dagen kan je hem zonder op te warmen nog als saus over je dessert gebruiken.

26 11, 2017

Gegrilde banaan met eigengemaakte karamelsaus

26 november 2017|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: , |1 reactie

Warme banaan, vanille ijs en warme, zelfgemaakte karamelsaus.....hmmmmm om je vingers bij af te likken!!! Karamel is echt een van mijn secret sins! Heerlijk, ik vind het lekkerder dan chocolade! Alleen karamelsaus maken vergt heel veel geduld, dat is wel eens lastiger maar ja, het levert wel goede resultaten op!

16 11, 2017

Gegrilde ananas met muntijs

16 november 2017|Categories: Desserts, Kerstgerechten|Tags: , |0 reacties

Toetjes, niet altijd mijn favoriet maar zelfgemaakt ijs vind ik wel super lekker! Deze variant is lekker fris met citroen en munt en de combinatie met de warme ananas is echt super goed! Heerlijk fris en niet zwaar toetje voor bij het kerstdiner, of gewoon op elke andere avond!

29 05, 2017

Toetje met verse vijgen en mascarpone

29 mei 2017|Categories: Desserts|Tags: , |0 reacties

Fris, vers en zoet toetje. Persoonlijk ben ik niet zo van de echt zoete toetjes. Ik vind dit daarom een heerlijke variant. Het toetje is zacht van de mascarpone en een beetje zoet van de honing met een frisse munt smaak er tussendoor. En de verse vijgen voegen natuurlijk altijd iets speciaals toe.

14 01, 2017

Chocolademousse met passievrucht

14 januari 2017|Categories: Desserts|Tags: , |0 reacties

Luchtige chocolade mousse met passievrucht. De passievrucht geeft een beetje een kick aan de mousse waardoor je een aparte smaken combinatie krijgt. Zelf houd ik hier erg van omdat het de 'zware' beleving van de chocolade mousse een beetje verdoezeld. :) Laat je niet voor de gek houden, de mousse is nog steeds lekker stevig! Dit toetje kan je eventueel een paar dagen (max 2 ) van te voren bereiden.

7 01, 2017

Vanille-ijs met stoofperen en warme stoofperenmoes

7 januari 2017|Categories: Desserts|Tags: |0 reacties

Stoofperenmoes! Super lekker, zeker als je deze warm serveert met een beetje vanilleijs.

27 11, 2016

Karamelpudding

27 november 2016|Categories: Desserts|0 reacties

Karamel...een van mijn guilty pleasures! Karamelpudding is niet heel erg moeilijk te maken maar vereist vooral veel aandacht.