Snelle huisgemaakte curry met kip. Yes, super veel ingredienten maar nog steeds gemakkelijk om te maken. Ik houd niet zo van kokos, vandaar dat ik zelf altijd mijn curry’s met kookroom maak. Natuurlijk is de kookroom te vervangen door kokosmelk, zoals vaak gebruikt wordt voor het maken van een curry. Deze curry is gemakkelijk en snel op tafel te toveren. De tomaatjes bieden zowel qua smaak als kleur een mooi evenwicht.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 250 gr kipfilet
  • 1 stronk paksoi
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr sugarsnaps
  • verse gember
  • 1 limoen
  • chiliflakes
  • kerriepoeder
  • kurkuma
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 250 ml kookroom
  • 150 gr basmatirijst
  • zout

Zo maak je het:

Verwijder de blaadjes van de paksoi. Hak deze in kleien blaadjes en zet even apart. Deze gebruiken we op het laatste moment. Hak de stelen van de paksoi in kleine hapklare blokjes. Snijd de kip ook in hapklare blokjes. Verwijder de schil van de gember en snijd een blokje van ongeveer 2 cm bij 2 cm af. Rasp de gember fijn. Pel de knoflook en snijd deze over de helft, verwijder de wortel. Snijd de kerstomaatjes over de helft en hak de bosuitjes fijn. Pers de limoen uit en zet alle ingredienten apart.

Zet nu twee pannen klaar; 1 grote, diepe bakpan en een pan om de rijst in te koken. Doe hierin een flinke laag water en breng deze aan de kook.

Doe een beetje olie in de bakpan. Zodra de olie heet is voeg je de paksoi toe, voeg ook meteen de gerapste gember, wat chiliflakes, het limoensap toe en pers de knoflook erin uit. Bak alles 1 min op hoog vuur. Voeg nu de kipblokjes toe. Zet het vuur wat lager en bak de kip rustig met af en toe roeren. Voeg meteen een grote hoeveelheid kerrie en kurkuma toe. Bak het geheel voor zo’n 5 minuten.

Doe zodra het water kookt de rijst in de pan. Voeg ook de eieren toe. Laat beide zo’n 8 minuten koken.

Voeg na 5 minuten bakken de sugarsnaps en de bosuitjes toe aan de kip. Roer goed en bak nogmaals voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de kookroom toe. Roer goed en breng aan de kook. Voeg indien nodig wat extra kerrie en chili toe aan het geheel en een beetje zout.

Blijf goed roeren en voeg na 5 minuten koken de cherrytomaatjes en de blaadjes van de paksoi toe. Giet ondertussen de rijst af en laat deze even staan. Laat de eieren schrikken en pel deze af. Snijd de eieren in kwarten.

Serveer de curry met de rijst en decoreer met het ei en wat bosui. Smakelijk.