Tijd voor een ander veelzijdig receptje; surf en turf curry! Het voordeel van deze curry is dat je hem zowel vegetarisch, alleen met vlees of  vis, of  zowel met vlees als met vis kunt eten!

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr witte rijst
  • 400 gr broccoli
  • 4 eieren
  • 1 grote ui
  • 200 gr jumbo garnalen (gepeld)
  • 200 gr kipfilet
  • ½ rode peper
  • 3 eetlepels kerrie
  • 400 ml kookroom
  • een handje cashewnootjes

Zo maak je het:

Zet een pan met water op het vuur om de rijst in te koken. Kook de eieren 8 minuten.
Snijd de broccoliroosjes van de steel en doe deze in een pan met water. Zet deze op het vuur. Zodra het water kookt, moeten ze nog 8 minuten koken.

Snijd de kip in kleine, hapklare brokjes.

Snipper de ui en de rode peper. Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin een flinke scheut olie. Voeg de ui en de peper toe en laat deze 2 minuutjes fruiten, voeg daarna het kerriepoeder toe en laat alles nog 2 minuten fruiten.

Giet de broccoli en de eieren af (indien nodig) en laat de eieren goed afkoelen. Het water van de rijst zal inmiddels wel koken, dus kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de kookroom toe aan het uimengsel en laat het goed heet worden. Voeg nu de kip en de garnalen toe en laat alles 10 minuten bakken. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Voeg tenslotte de broccoli en eieren aan de curry toe. Roer alles goed door elkaar en proef of de kerriesmaak duidelijk aanwezig is. Indien dit niet het geval is, kun je nog wat toevoegen, maar pas hier wel mee op, want het kan snel teveel zijn. Bovendien duurt het bij kerrie even voordat de smaak er echt ingetrokken is.

Hak de cashewnoten een klein beetje fijn. Giet de rijst af.
Schep een beetje rijst op de borden, schep er wat curry overheen en strooi er als laatste de cashewnootjes overheen.

Smakelijk!