Heerlijk visje met een crunchy korst. Gemakkelijke visschotel uit de oven.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 pangasius filets
  • 300 gr spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 2 grote tomaten
  • 1/2 rode peper
  • verse peterselie
  • 1 limoen
  • 1 knoflookteen
  • 100 gr paneelmeel
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet een bakpan op het vuur, laat hierin de spinazie slinken. Pel ondertussen de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Snijd ook de rode peper over de helft. Verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Pers de knoflook uit bij de spinazie, voeg ook de rode peper toe.

Rasp de schil van de limoen. Voeg de geraspte limoenschil en de kookroom toe aan de spinazie en breng even aan de kook. Laat 5 minuten koken.

Giet daarna het spinaziemengsel in een ovenschaal. Snijd de tomaat over de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd dunne reepjes van de tomaat. Leg deze over het spinazie mengsel.

Leg hierop de pangasiusfilets. Hak de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Roer de peterselie met wat peper en het limoensap door het paneermeel. Bedenk de bovenkant van de pangasiusfilets met het paneermeelmengsel. Zet de schotel 20 minuten in de oven.