Heb je nog wat Sinterklaas speculaas over? Geen probleem, dit toetje lost dat probleem voor je op! Een heerlijke crème brûlée met speculaas. Gemakkelijk om te maken en daarna 1 uur oventijd.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 50 gr speculaas
  • 50 gr suiker
  • 6 eierdooiers
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels bruine suiker

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 90 graden.

Zet een sauspan op het vuur en doe hierin de melk en de slagroom. Snijd het vanillestokje open en haal het merg eruit, doe het merg en het stokje bij de room in de pan. Laat het geheel heel worden. Stamp ondertussen de speculaas fijn, bijvoorbeeld in een vijzel. Voeg de fijne speculaas toe en breng het geheel aan de kook. Roer goed door en haal van het vuur zodra de substantie dikker wordt.

Meng nu de suiker en eierdooiers door elkaar (houd de bruine suiker apart) en giet hierbij het roommengsel, verwijder het vanillestokje. Roer alles goed door elkaar en giet het mengsel in ovenvaste schaaltjes. Zet de schaaltjes 1 uur in de oven en laat daarna afkoelen. Je kan het toetje ruim van tevoren tot aan deze stap klaarmaken.

Strooi net voor het serveren de bruine suiker over de toetjes en smelt de suiker met een kleine gasbrander net zodat er een mooi dun laagje gesmolten suiker ontstaat. Serveer de toetjes met een klein speculaaskoekje.