De blaadjes kleuren al een beetje rood en bruin en toch was het gisteren nog heerlijk zacht weer.  Een mooie kans dus nog voor nog een zomerse salade; couscous salade met feta, mango en blauwe bessen en daarbij een verrassend pittige dressing waardoor de salade zeker niet saai is.

Couscous salade
10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr couscous
  • 75 gr feta
  • 1 mango
  • 150 gr blauwe bessen
  • verse munt
  • olijfolie
  • chili flakes
  • citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breng ongeveer 600 ml water aan de kook. Doe de couscous in een ruime schaal en giet het kokende water hier overheen. Laat de couscous 5 minuten wellen.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes mango in een grote schaal. Was de blauwe bessen en doe deze bij de mango in de schaal. Snijd de feta ook in blokjes en doe die bij de overige ingrediënten in de schaal.

Hak ondertussen de munt fijn. Doe een flinke scheut olijfolie in een schaaltje. Voeg hieraan wat chili flakes toe, ben niet te zuinig, de couscous kan wel een beetje pit gebruiken. Voeg ook wat zout, peper en citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.

Voeg de gewelde couscous toe aan de overige ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Voeg ook de dressing toe en roer nogmaals alles door.

Geniet van je frisse en super smaakvolle couscous-salade.

Couscous salade