Verrassende couscous salade met heerlijke zachte burrata, Italiaanse kaas van mozzarella met room. De granaatappels zorgt voor een heerlijk frisje en de combinatie van burrata met de zachte, gegrilde avocado en balsamico siroop is super lekker.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 granaatappel
  • 1 burrata
  • balsamico siroop
  • zout en peper
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • 1 avocado
  • verse basilicum
  • 150 gr couscous

Zo maak je het:

Breng 200 ml water aan de kook. Zet ondertussen een grilplaat klaar. Snijd de avocado in dunne plakjes en grill aan beide kanten tot er een mooie grillstructuur in ontstaat.

Giet het water bij de couscous en laat de couscous staan tot het water is opgenomen. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Het makkelijkste om dit te doen is de granaatappel over de helft te snijden en met de achterkant van een lepel erop te slaan. Let wel op je kleren, het kan een beetje spetteren.

Doe in een grote kom een scheutje olijfolie, wat peper en zout en wat azijn en roer goed door. Voeg de granaatappelpitjes en de couscous toe. Roer alles goed door elkaar. Snijd de basilicum fijn. Doe de couscous in een serveerschaal, leg de avocado erop en voeg als laatste de burrata toe. Sprenkel wat peper, de basilicumblaadjes en balsamico siroop en olijfolie over de burrata.