Super lekker en gezond gerechtje met veel groenten, tonijn en heerlijk gesmolten kaas eroverheen!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blikje mais
  • 200 ml tomaten passata
  • 1 bosui
  • 2 el crème fraîche
  • citroensap
  • dille
  • geraspte kaas
  • 1 knoflookteen
  • tacokruiden
  • peper en zout

Zo maak je het:

Snijd de courgette met een mandoline of keukenmachine in hele dunne plakjes.

Snijd de paprika over de helft, verwijder de zaadlijsten en hak in kleine stukjes. Hak de bosui in dunne ringetjes. Laat de tonijn en de mais uitlekken. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Zet een bakpan op het vuur. Verhit wat boter en voeg de paprika, mais en tonijn toe. Bak voor 5 minuten, voeg nu de tomatenpassata toe, de helft van de tacokruiden en rasp de knoflook bij de saus uit.

Leg de courgetteplakjes op een plank en schep hierin wat van de vulling. Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin de opgerolde courgette-wraps. Sprenkel nog wat olie over de rolletjes en strooi er wat kaas overheen.

Zet de rolletjes ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven (tot de courgette gaar is). Roer ondertussen de crème fraîche met wat dille, zout, peper en citroensap door elkaar.

Serveer de rolletjes met wat crème fraîche en bosui eroverheen.