Heerlijke ovenschotel met courgette en zalm, ook goed te presenteren als een voorgerechtje.

50 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 500 ml passata de pomodori
  • 1 citroen
  • 250 gr ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • verse kruiden zoals peterselie en basilicum
  • peper en zout
  • 1 eetlepel mosterd

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de kruiden fijn. Pel de knoflook en snijd deze over de helft. Verwijder de wortel.

Doe de ricotta met de helft van de fijngehakte kruiden, wat peper en zout, de mosterd en wat citroensap in een kom en roer deze goed door elkaar. Voeg de pijnboompitjes ook toe.

Doe de tomaten passata in een andere mengkom. Voeg hier de andere helft van de kruiden aan toe. Pers de knoflook hierin uit, voeg ook wat peper en zout toe.

Snijd de courgette met een mandoline in dunne plakken. Leg deze plat op een bord of plank. Leg hierop de plakjes zalm. Smeer hier de ricotta over uit. Rol de courgetteplakjes op met de ricotta en de zalm erin.

Doe de passata mix in een ovenschaal. Zet de zalm-courgette rolletjes hier rechtop in. Strooi er nog wat verse basilicum en parmezaanse kaas overheen. Zet de schotel voor 40 min in de oven.