Heerlijk, verrassend groenten-kaas pakketje. Super smakelijk en een klein feestje op je bord.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 1 courgette
  • 500 ml tomaten passata
  • 150 gr ricotta
  • verse basilicum
  • verse peterselie
  • ½ rode peper
  • 1 knoflookteentje
  • 4 gedroogde zontomaten
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Was de courgette, snijd de boven en onderkant eraf en snijd er (eventueel met een mandoline) hele dunne plakjes van.

Hak de kruiden fijn. Hak de rode peper fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Doe de ricotta met de kruiden, de rode peper, wat peper en zout in een mengkom. Pel de knoflook, snijd over de helft en pers de knoflook bij de ricotta. Roer alles goed door elkaar. Leg twee plakjes courgette als een kruis op een bord. Schep een beetje van het ricotta mengsel in het midden, leg er wat zongedroogde tomaatjes op en vouw de pakketjes dicht. Leg een plakje mozzarella erop. Sprenkel er wat zout, peper en olie overheen. Prik het voor de zekerheid vast.

Zet een ovenschaal klaar. Giet hierin een beetje tomatenpassata. Leg de courgettepakketjes in de passata en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.