Courgette, de smaakvolle groene groente die op komkommer lijkt maar het totaal niet is! Warm en uitgedaagd door wat olijlolie komt zijn beste smaak naar boven. Hierbij is het een heerlijk zachte tegenhanger van de tonijn-olijven mix. Smakelijk als bijgerecht maar ook prima te doen met alleen een salade erbij.

35 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 160 gr tonijn uit blik
  • 50 gr zwarte olijven
  • verse peterselie
  • geraspte jonge kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgettes in de lengte over de helft. Snijd de zaadlijsten eruit maar laat aan beide uiteinden een klein stukje zitten zodat je een soort van bakje creëert.

Vet een platte ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en leg de courgettebootjes erin.

 

Giet de tonijn af en toe deze in een mengkom. Hak de olijven wat kleiner en meng deze door de tonijn. Giet er een beetje olijfolie bij. Doe er wat peper en zout bij.

Hak de peterselie fijn en doe deze bij de tonijn. Meng alles goed door elkaar en vul de courgettebootjes met het tonijnmengsel.

Strooi wat geraspte kaas over de courgettebootjes.

Zet de courgettebootjes 25 minuten in de oven. Daarna kan je ze meteen serveren.