Heerlijk fris voorgerechtje, smaakvolle warme coquilles met verse avocado-tomatensalsa. Super lekkere combinatie.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 6 -8 coquilles
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Dep de coquilles droog. Zet de grillpan aan en laat deze heet worden. Strooi er wat zout en peper overheen.

Als de grillpan heet is bak je de coquilles ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Draai ze voorzichtig om.

Kook wat water om de tomaten te ontvellen, maak een klein, oppervlakkig sneetje in het vel van de tomaten en stop deze in een kom, doe het kokende water eroverheen.

Je zult zien dat het vel van de tomaten loskomt van het vruchtvlees; haal de tomaten uit het hete water en koel ze af met heel erg koud, bijna ijs-, water. Haal het vel van de tomaten, snijd het kroosje eruit en snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Doe deze in een mengkommetje. Rasp de schil van de limoen en pers deze uit. Voeg de limoenrasp en het sap toe aan de tomatenblokjes.

Snijd nu de avocado over de helft. Verwijder de schil en de pit en hak de avocado in hele kleine blokjes. Voeg deze toe aan de tomaten.

Voeg naar smaak wat olijfolie, peper en zou toe. Roer alles goed doorelkaar.

Leg de salsa op een bord en drapeer de coquilles eromheen.