Ik vind niks lekkerder dan in de zon zitten met een goed glas wijn en een heerlijk hapje; brood, tapas, oesters noem maar op! De locatie zelf maakt niet eens zoveel uit, zolang het gezelschap, de wijn en de hapjes maar goed zijn. Het beste zijn dan hapjes die je snel kan klaarmaken voor als je onverwacht bezoek krijgt of als je gewoon zelf ineens zin in iets lekkers hebt. Mijn koelkast (tegenwoordig koelkasten) ligt dan ook altijd vol met wel iets dat tot een lekker hapje te fabriceren is. Nu ik dit aan het schrijven ben, kijk ik alweer uit naar later deze middag wanneer we weer heerlijk in onze eigen tuin van de zomer kunnen genieten.

Onderstaand broodje is super makkelijk te maken en heeft niks anders nodig dan de verse kruiden die je voorhanden hebt en een oven.

Geniet van de zomer!

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 ciabatta:

  • 1 ciabatta
  • Verse kruiden zoals peterselie, basilicum en rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • zeezout
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

Giet wat olijfolie in een bakje. Pel de knoflook, snijd deze over de helft. Verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in de olie.

Zet je oven aan en laat deze voorverwarmen. Haal ondertussen de ciabatta uit de verpakking. Snijd met een scherp mes wat rechte lijnen in het brood, zowel over de breedte als over de lengte.

Smeer met een kwastje de olijfolie en knoflook over het brood uit. Als het goed is, zal dit in de sneden in het brood trekken. Ben niet te zuinig, maar zorg dat er een klein beetje over blijft.

Doe het brood alvast 6 van de 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de kruiden fijn.

Haal het brood na 6 minuten uit de oven, je zal zien dat het bij de sneden een beetje open gaan staan is. Smeer de resterende olie uit over het brood. Strooi er de kruiden, wat zeezout en paprikapoeder overheen.

Zet het brood nog 2 minuten terug in de oven.

Klaar is je breekbrood met kruiden!