Champignons met pesto-kaas
30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 portobello ‘s (XXL champignons)
  • 200 gr roomkaas (Philadelphia neutraal)
  • Pesto
  • zontomaatjes
  • olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op de grillstand.

Zet een ovenschaal klaar en vet deze alvast een beetje in met olijfolie. Snijd indien nodig het steeltje uit de portobello ‘s, rasp de plaatjes (zwarte velletjes) met een lepel uit de hoed van de portobello ‘s. Leg de portobello ‘s nu in de ovenschaal en giet er een beetje olijfolie in. Verdeel de olijfolie over de gehele portobello, hierdoor wordt de portobello straks sneller gaar en droogt hij niet uit.

Meng de pesto (eigen pestorecept) en de roomkaas goed doorelkaar. Verdeel de kaas over de portobello ’s, smeer goed uit over de gehele bodem.

Snijd de zontomaatjes in kleine stukjes en verdeel over de portobello.

Maak af met een blaadje basilicum

Zet de portobello ‘s 20 minuten onder de hete grill.

Champignons met pesto-kaas
Champignons met pesto-kaas
Champignons met pesto-kaas