Lekker pasteitje gevuld met champignon ragoût. Beetje comfort food om de donkere januari dagen door te komen. Gewoon lekker gevarieerd en gezond eten met mate is belangrijker voor je gemoedsrust dan ongelukkig diëten. Dus tip voor blue monday, gewoon lekker veel comfort food klaarmaken dan voel je, je veel sneller happy!

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 250 gr champignons
  • Verse tijm
  • Verse peterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • Bakboter
  • ½ ui
  • 4 ragoût bakjes

Zo maak je het:

Hak de peterselie en de tijm fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Pel de ui en snipper deze.  Kook 500 ml water voor de bouillon. Doe hierin een bouillonblokje en laat deze oplossen.

Zet nu een steelpannetje op het vuur. Doe hierin wat boter en laat deze smelten. Voeg nu de ui toe. Fruit de ui. Voeg na 2 minuten de champignons, de tijm en de helft van de peterselie toe. Bak de champignons 10 minuten waarbij je af en toe roert. Voeg na 10 minuten 2 flinke eetlepels bloem toe. Roer alles goed totdat zich een dikke klont vormt. Begin nu met het toevoegen van de bouillon. Voeg niet te veel tegelijk toe. Giet er een scheutje bouillon in en roer goed door zodat je alle klontjes eruit roert. Blijf dit herhalen totdat je nog ongeveer 100 ml bouillon over hebt en je een zachte gladde saus over hebt. Zet het vuur laag.

Verwarm ondertussen de ragoût bakjes zoals voorgeschreven af in de oven. Verwijder het kapje en leg de bakjes op de borden. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe zodat je een volle, gladde saus hebt.  Giet wat ragoût in de bakjes. Plaats het kapje erboven. Strooi wat peterselie over de ragoût en serveren maar!