Tonijncarpaccio! Super lekker, zorg er vooral voor dat je echt goede,verse tonijn koopt! Verder is dit niet een moeilijk voorgerechtje maar als je de dips erbij zelf maakt ben je wel eventjes bezig. Het is wel een kleurrijk en indrukwekkend voorgerechtje! Perfect dus voor de kerstdagen. Geniet ervan!

Tonijncarpaccio
30 minuten
Bewerkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr tonijn (hele dunne plakken)
  • 1 mango
  • Verse munt
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • 1 el mosterd
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 rode peper

Zo maak je het:

Begin met het klaarmaken van de sausjes. (tip: maak wat extra en zet deze sausjes met een bakje nacho chips vast op tafel; lekker om te dippen)

Aïoli:

Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer. Pel het schilletje van de knoflook, snijd deze door de midden en verwijder de wortel. Pers de knoflook boven het mengbakje uit.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is.

Avocado crème:

Haal de zaadjes uit de rode peper en hak het rode pepertje fijn. Rasp de schil van de limoen. Pel de schil van de avocado en haal de pit eruit, omdat de avocado niet netjes hoeft te blijven kan je dit het beste doen door de avocado over de helft te snijden. Haal de pit eruit, door deze met de punt van een mesje eruit te lichten. Schep de beide helften leeg in je blender / bakje voor de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het sap van ½ limoen en ½ gehakte rode peper toe. Mix alles goed door elkaar.

Mango coulis:

Pel de mango, snijd het vruchtvlees van de pit af en toe dit in je staafmixer bakje. Voeg de resterende fijngehakte halve rode peper toe. Hak de munt fijn en voeg deze ook toe. Mix alles tot een gladde saus.

Maak nu de borden op. Leg de tonijn plakjes netjes op het bord en doe er van alle sausjes een schepje bij. Snijd er nog een partje limoen bij ter garnering.