Lekkere, zomerse, vegetarische bruschetta. We zitten momenteel midden in onze verhuizing. Ik kijk er ontzettend naar uit om binnenkort mijn kruidenpotjes van het balkon om te toveren naar een echte kruidentuin! Het is nu natuurlijk toch nog een beetje behelpen met al die kleine potjes en er is weinig lekkerder dan je eigen verse kruiden gebruiken bij het koken.

Vanwege de verhuizing schiet het koken en dus het bloggen er af en toe ook een beetje bij is, dus vandaar even een makkelijk en snel gerechtje dat niet te versmaden is.

Maar binnenkort dus nieuwe ingenieuze gerechtjes uit mijn nieuwe keuken met kruiden uit mijn eigen tuin!

25 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 ciabatta:

  • 1 ciabatta brood
  • 1 bol mozzarella
  • 1 mango
  • 1 knoflook teen
  • verse munt
  • balsamico
  • peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Schil alvast de mango, snijd langs de pit het vruchtvlees eraf en snijd het vruchtvlees in mooie dunne plakjes.

Gebruik de olie om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie goudbruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden. Zet de broodjes even apart om af te koelen.

Giet het vocht van de mozzarella weg en snijd de mozzarella in dunne plakjes. Knip de munt een beetje fijn.

Leg de plakjes mango op de broodjes, leg er wat plakjes mozzarella overheen. Sprenkel er wat balsamico overheen.

En strooi er als laatste wat verse munt over.