Bruschetta’s blijven een favorietje van mij, heerlijke broodjes belegd met verse producten en zo ontzettend veel verschillende mogelijkheden! Zo wordt elk weekend gemakkelijk een feestje!

25 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 ciabatta

  • 1 ciabatta brood
  • 100 gr groene asperges
  • 1 knoflook teen
  • 100 gr parmaham
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Snijd alvast het onderste stukje van de groene asperges af en zet een pan op het vuur om de asperges kort te koken. Zodra het water kookt, doe je de groene asperges erin en kook je ze ongeveer 5 minuten.

Giet de asperges af en laat ze afkoelen.

Gebruik de olie om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie goudbruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden. Zet de broodjes even apart om af te koelen.

Grill ondertussen kort de parmaham in de oven. 5-10 minuten zou voldoende moeten zijn. Zorg in elk geval dat ze krokant en nog smeuïg op hetzelfde moment zijn.

Leg de stukjes parmaham op de bruschetta, leg er de groene asperges bovenop

Garneer met wat Parmezaanse kaas en verse peper.