Heerlijk frisse bruschetta met zelfgemaakte kruidenkaas en zacht gegrilde paprika.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 100 gr roomkaas (Philadelphia neutraal)
  • verse kruiden zoals peterselie, basilicum, munt, bieslook
  • zout en peper
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • 1 ciabatta
  • 1 teen knoflook
  • Kleine gekleurde paprika’s

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Gebruik de olie om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie goudbruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden. Zet de broodjes even apart om af te koelen.

Voor de paprika kan je een grillpan gebruiken of bijvoorbeeld je tostigrill. Zelf gebruik ik de laatste. Snijd de paprika’s in hele dunne plakjes. Verwarm je grill en grill de plakjes paprika.

Maak nu de kruidenkaas. Hak alle verse kruiden fijn en pers de citroen uit. Meng alle kruiden, de roomkaas, het citroensap en de peper en zout goed door elkaar. Houd een klein beetje peterselie apart.

Smeer de broodjes in met de kruidenkaas en leg hierop wat gegrilde paprika’s. Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen.