Bruschetta’s zien er altijd uit als een feestje op tafel. Ik vind het ook altijd een feestje om te maken, super leuk om nieuwe varianten te verzinnen en hiermee een mooie tafel te creeëren. Ze zijn natuurlijk hap slik weg maar dat is dan ook de waardering die je voor je werk krijgt! Geniet van deze variant met zelfgemaakte truffel mayonnaise en carpaccio.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 ciabatta:

  • 1 ciabatta brood
  • 300 gr carpaccio
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 flinke scheut truffelolie
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • 1 knoflook teen
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • handvol pijnboompitjes
  • peper en zout

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Maak nu de truffelmayonnaise. Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig maar stevig is. Voeg als laatste de truffelolie toe, roer goed en proef even. Het beste is dat de truffel niet TE aanwezig is maar wel een prettig nasmaak geeft.

Hak de basilicum fijn en rooster de pijnboompitjes in een kleine bakpan zonder boter. Let goed op zodat ze niet verbranden.

Gebruik de olie met knoflook om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie bruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden.

Leg een plakje carpaccio op elk broodje. Sprinkel hierover een beetje truffelmayonnaise. Strooi er wat basilicum en wat pijnboompitjes overheen.

Ready to serve!!!!