Ik vind bruschetta’s maken en serveren echt een feestje. Het ziet er super vrolijk uit en je hebt gemakkelijk voor iedereen wat hij/zij lekker vind. Ook het maken van bruschetta’s vind ik leuk omdat je zo veel verschillende mogelijkheden hebt. Dit is een hele gemakkelijke versie met een zachte avocado spread en zongedroogde tomaatjes.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • ½  rode peper
  • 1 limoen
  • 1 ciabatta
  • Een paar zongedroogde tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Gebruik de olie om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie goudbruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden. Zet de broodjes even apart om af te koelen.

Haal de zaadjes uit de rode peper en hak de rode peper fijn. Houd een paar stukjes apart voor de garnering. Rasp de schil van de limoen en houd ook deze apart voor de garnering. Pel de schil van de avocado en haal de pit eruit; omdat de avocado niet netjes hoeft te blijven kan je dit het beste doen door de avocado over de helft te snijden. Haal de pit eruit, door deze met de punt van een mesje eruit te lichten. Schep de beide helften leeg in je blender/ bakje voor de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het sap van een halve limoen en een halve gehakte rode peper toe. Mix alles goed door elkaar. Proef of de mousse goed op smaak is, voeg indien nodig wat zout en peper toe.

Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.

Smeer de broodjes in met de avocadomousse, leg hierop wat stukjes zongedroogde tomaten.