Deze bruchetta kan ook heel goed als voorgerechtje geserveerd worden. De bewerking is net anders dan de eerdere bruchetta gerechten die ik gepost heb maar net zo gemakkelijk en lekker. De verse smaken spatten ervan af. In dit bericht vind je de beschrijving om het gerechtje als voorgerecht te serveren maar om er een bruchetta van te maken volg je gewoon dezelfde stappen alleen is de opmaak een tikje anders. Smakelijk!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ciabatta
  • 1 avocado
  • 250 gr cocktail garnalen
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • kerstomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een plank. Je kan de ciabatta grillen tegelijkertijd met de avocado en garnalen. Verwarm de grill voor. Zelf heb ik een grillplaat die ik hiervoor gebruik.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Snijd de avocado in dunne plakjes. Strooi een beetje zout, peper en citroensap over de avocado en de garnalen. Leg beide op de grillplaat zodra deze warm is.

Smeer de ciabatta in met wat van de knoflook-olie en leg deze naast de garnalen en avocado. Grill alles voor ongeveer 10 min of totdat een duidelijke grillstreep zich vormt op de ingredienten.

Snijd nu vast de tomaatjes in kwarten.

Haal de broodjes als eerste van de grill en leg deze op de bordjes. Indien je bruchetta’s wilt maken, leg je de overige ingredienten op de broodjes, voor een voorgerechtje mag het iets ongestructureerder.

Leg de garnalen, avocado en tomaatjes over de broodjes heen en snel serveren maar!