Nieuwe bruchetta variant! Heerlijk fris en toch vol bite! Perfect voor bij een lekker fris biertje!

30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 ciabatta:

  • 1 ciabatta
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • paprika poeder
  • chilipoeder
  • verse peterselie
  • peper
  • 1 puntpaprika
  • zwarte olijven

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt de knoflook over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Gebruik de olie met knoflook om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie bruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden.

Bij deze bruchetta is het, het lekkerste om de paprika zonder schil te gebruiken. Gril de paprika’s 20 min in de oven om ze gemakkelijk te ontvellen. Zorg ervoor dat je de paprika’s regelmatig draait zodat alle kanten van het vel kunnen blakeren onder de gril.

Maak ondertussen de tonijnsalade. Giet de olie uit het blikje tonijn. Doe de tonijn in een mengkom en prak alles al een beetje met een vork.

Pers de citroen uit. Voeg de het citroensap, de crème fraîche, wat paprikapoeder, een beetje peper en een heel klein beetje chilipoeder toe aan de tonijn. Meng alles goed door elkaar totdat er een zachte, smeuïge tonijnsalade ontstaat.

Hak ook vast de peterselie fijn en snijd de olijven in dunne plakjes.

Haal de paprika’s eruit en laat ze even afkoelen. Pel daarna voorzichtig het velletje eraf. Als het goed is kan je dit er nu in lange stukken gemakkelijk af halen. Snijd de paprika nu over de helft en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit. Snij de paprika nu in dunne plakjes.

Verdeel de tonijnsalade over de broodjes. Leg daarna op elk broodje een paar stukjes paprika en olijf en strooi er als laatste wat peterselie overheen.

ravioli-paprika-ricotta