Zachte, gegrilde aubergine met frisse ricotta en zongedroogde tomaatjes op een knapperig stukje brood. Geniet ervan!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 ciabatta:

  • 1 ciabatta brood
  • 1 knoflook teen
  • olijfolie
  • ½ aubergine
  • 50 gr ricotta
  • verse peterselie
  • zongedroogde tomaten
  • zout en peper

Zo maak je het:

Begin met het afbakken van een ciabatta brood in de oven. Zodra het afgekoeld is, snijd je hem in mooie dunne plakjes en deze leg je uitgespreid op een grillplaat.

Giet wat olijfolie in een bakje. Snijdt een van de knoflookteentjes over de helft, haal de wortel eruit en pers de helft van het knoflookteentje uit in de olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Snijd nu de aubergine in hele dunne plakken (ik gebruik hier een mandoline voor) en smeer deze in met wat van de knoflookolie. Strooi er wat peper en zout overheen.  En leg de plakjes 10 minuten in de grill.

Gebruik nu de rest van de olie met knoflook om de broodjes in te smeren aan de bovenkant, grill de ingevette broodjes voor ongeveer 2 minuten tot ze een mooie bruine en crispy bovenkant hebben. Let goed op want onder de grill gaan ze vaak te hard en kunnen ze snel verbranden.

Snijd de plakjes aubergine in kleine hapklare plakjes en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Hak de peterselie fijn.

Nu is het tijd om de broodjes op te maken. Leg op elk broodje een lepeltje ricotta. Leg hierop ene plakje aubergine en leg daar weer een paar stukjes zongedroogde tomaat overheen. Maak het af met wat peterselie en een beetje peper en zout.