Soms is het heel fijn om lekker makkelijk te koken, niet te veel tijd in de keuken te besteden en toch lekker te eten. Hierbij mijn versie van een broodje shoarma, lekker en toch een tikje gezonde vulling toegevoegd.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr shoarma vlees
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • witte wijn azijn
  • verse peterselie
  • 50 gr sla
  • knoflooksaus
  • 6 pita broodjes

Zo maak je het:

Zet een klein mengkommetje klaar. Doe hierin een flinke scheut olie, witte wijn azijn, wat zout en peper en roer goed door elkaar. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Leg de ringen in de dressing die je zojuist hebt gemaakt en laat de dressing in de uien trekken.

Zet nog een mengkommetje klaar en begin met dezelfde vulling: een flinke scheut olie, witte wijn azijn, wat zout en peper en roer goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan deze dressing. Roer nogmaals goed. Snijd nu de tomaten in kleine blokjes en leg deze in de dressing, roer goed door elkaar.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin een beetje boter en zodra deze gesmolten is voeg je de shoarma toe. Bak de shoarma voor ongeveer 10 minuten en roer regelmatig.

Bak ondertussen de pitabroodjes in de oven volgens de instructies op de verpakking.

Zet alles klaar om de broodjes te vullen. Voor de saus kan je natuurlijk zelf knoflooksaus maken maar omdat het een makkelijk recept zou zijn, ga ik deze keer gebruik maken van een kant en klare knoflooksaus. De volgende keer plaats ik een apart receptje voor een lekkere knoflooksaus. 🙂

Haal de broodjes uit de oven. Snijd ze voor 60 % open, zodat je ze goed kan vullen. Begin met een laagje tomaten en shoarma. Gebruik nu een beetje knoflooksaus, wat uien en bedek met wat sla. Herhaal dit net zo lang totdat het broodje vol is. Serveer de resterende sla, tomaten en ui erbij.