Stamppot met broccoli lijkt een beetje vreemd maar deze combinatie met pesto en zongedroogde tomaatjes werkt echt heel goed. De stamppot is vegetarisch maar ik heb er een optie met pancetta bijgezet indien je dat toch een leuke toevoeging vind.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 5 grote aardappels
  • 1 broccolistronk
  • 1 1/2 el zongedroogde tomaten
  • 2 el pesto
  • pijnboompitten
  • zout en peper
  • melk
  • non-vega: 50 gr pancetta

Zo maak je het:

Verwarm de grill voor. Leg wat pancetta op de bakplaat en grill deze 10 minuten.

Schil ondertussen de aardappels en breng deze in een flinke laag water aan de kook. Laat ongeveer 12 minuten koken. Snijd de broccoli in kleine roosjes van de stronk en breng de broccoli ook in een flinke laag water aan de kook. Laat de broccoli ongeveer 8 minuten koken.

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn en rooster de pijnboompitjes in een pan zonder boter.

Giet de aardappelen en de broccoli af. Stamp de aardappelen met een scheutje melk en wat zout en peper fijn. Voeg de broccoli, de pesto en zongedroogde tomaten toe. Roer goed door elkaar. Voeg ook de pijnboompitten toe. Serveer voor de niet-vegetariërs er crunchy pancetta bij.