Voorgerechtje met brie en champignons. Heel gemakkelijk en super smaakvol! Combinatie van brie en champignons doet het natuurlijk altijd goed! De rode peper maakt het een beetje spicey en geeft een lekkere bite!

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 voorgerechtjes:

  • 1 punt brie ongeveer 200 gr
  • 200 gr kastanje champignons
  • 1 teen knoflook
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • 1/2 rode peper
  • olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de knoflook over de helft, haal de wortel eruit en pers de het knoflookteentje uit in een beetje olijfolie, meng het goed door elkaar. Zet dit even opzij zodat de knoflook in de olie kan trekken.

Ondertussen snijd je de champignons in erg kleine blokjes.

Snijd de rode peper over de helft en haal de zaadjes eruit. Hak nu de rode peper, de tijm en de peterselie erg fijn. Houd wat tijme apart voor de garnering. Zet een koekenpan op het vuur en voeg de olijfolie toe.Voeg meteen de fijngehakte rode peper, de peterselie en tijm toe. Laat dit een minuutje fruiten en voeg daarna de kleine blokjes champignons toe. Laat alles 5 minuten bakken.

Snij de brie in dunne plakjes. Doe het champignonmengsel in eenpersoons ovenvaste bakjes en leg hierop de plakjes brie. Leg hierop een klein takje tijm.

Zet de bakjes ongeveer 10 -15 minuten in de grill totdat de brie gesmolten is. Meteen serveren is het lekkerste.