Leuk gerechtje voor de kinderen. Indien ze niet van parmezaanse kaas houden kan je die gemakkelijk uit het recept laten.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr gehakt
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • verse peterselie en dille
  • paneermeel

Zo maak je het:

Mix het gehakt met wat paneermeel, 1 ei, wat peper en zout en 1 eetlepel kerriepoeder goed door elkaar. Rasp de kaas en meng deze door het gehakt.

Meng in een andere kom nog wat paneermeel en de tweede eetlepel kerriepoeder door elkaar. Zet even apart.

Hak de peterselie en dille fijn en doe in een kommetje. Klop 1 ei los.

Rol het gehakt in kleine hoeveelheden in de vorm van een kleine kroket. Rol deze door het losgeklopte ei en de lange zijden door de kerrie-paneermeelmix. Dep de korte zijden in de peterselie en dille.

Bak de boomstammetjes even aan alle zijden aan en laat ze dan op een klein vuur in ongeveer 10 minuten garen met een deksel op de pan. Keer regelmatig.