Heerlijke vleesstoofschotel op basis van bokbier en met pastinaak. Als het bokbier seizoen afgelopen is, kan je deze vervangen door een lekker amberbiertje. Het is een gemakkelijke schotel om te maken hij moet alleen wel een tijdje staan, dus begin op tijd.

30 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 400 gr runderriblap
  • 300 gr wortels
  • 300 pastinaak
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidenbuiltje met rozemarijn, tijm, salie, marjolein
  • 1 flesje herfstbok
  • 2 laurierblaadjes

Zo maak je het:

Snijd het vlees in hapklare blokjes. Rasp de wortels en de pastinaak en snijd in hapklare schijfjes.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Zet een diepe braadpan op het vuur. Verhit hierin wat boter. Zodra de boter gesmolten is fruit je de ui. Voeg het vlees toe en bak even kort aan alle kanten aan. Zodra het vlees aangebakken is voeg je de groenten toe en pers je de knoflook erbij uit. Roer alles goed om. Leg het kruidenbuideltje en de laurierblaadjes in de pan. Giet er het bokbier bij en breng aan de kook. Laat alles rustig 1.5 uur pruttelen. Check regelmatig of het geheel niet droog kookt, voeg indien nodig wat water toe.

Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en het kruidenbuideltje.

Serveer met een zachte puree.