Super lekkere quiche met boerenkool en gerookte zalm. Net even anders dan anders maar super smaakvol.

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 300 gr boerenkool
  • 200 gr gerookte zalm
  • 50 gr feta
  • Filo bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 250 ml kookroom
  • gedroogde chili flakes
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi het filodeeg, neem hier voldoende tijd voor aangezien filodeeg heel kwetsbaar is en gemakkelijk scheurt.

Klop ondertussen de eieren, de kookroom en wat gedroogde chiliflakes in een grote kom los. Pel en snipper de ui.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat bakboter of olie. Voeg zodra, de boter /olie heet is de ui en boerenkool toe. Roerbak de boerenkool voor een paar minuten. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de boerenkool. Bak totdat de zalm zachtroze kleurt. Voeg nu de pijnboompitjes toe en bak nog 2 minuten. Haal de pan van het vuur.

Smeer de springvorm in met boter en verdeel hier een laagje bloem overheen, dit voorkomt het vastplakken van het deeg aan de springvorm.

Bedek de bodem en zijkanten met het filodeeg. Vul de springvorm met het boerenkoolmengsel, verdeel het eierenmengsel hier gelijkmatig overheen.

Verkruimel de feta over de quiche.

Plaats de quiche 25 minuten in de oven. Check met een saté prikker of de quiche gaar is. Als er geen residu op de prikker achterblijft is hij gaar.