Heerlijke curry met bloemkool en paksoi. Gemakkelijk klaar te maken en dus ideaal als maaltijd na een harde werkdag.

25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 150 gr pandan rijst
  • 1 bloemkool
  • 1 grote paksoi
  • verse gember
  • 1 teen verse knoflook
  • 1 citroen
  • 250 ml kookroom
  • peper en zout

  • cashewnoten
  • gedroogd kerriepoeder
  • gedroogde rode peper flakes

Zo maak je het:

Pel de schil van de knoflook, verwijder de wortel en snijd de knoflook in kwarten. Snijd een stukje van 2 bij 2 cm van de gember, verwijder de schil en rasp de gember. Verwijder de groene bladeren van de paksoi. Snijd de paksoi stelen in dunne plakjes. Hak het groen wat fijn. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de roosjes kleiner en doe deze in een pan met voldoende water en breng deze aan de kook. Rasp de schil van de citroen en pers het citroensap uit.

Kook de bloemkool voor 8 minuten. Zet inmiddels ook een pan met water voor de rijst op. Voeg de rijst toe zodra het water kookt en laat 8 minuten koken.

Zet een diepe bakpan op het vuur, verwarm hier wat olie in. Pers de knoflook uit in de pan, voeg ook de verse gember, de gedroogde chili flakes, de citroenschil en de paksoi stengels toe. Bak voor 2 minuten en voeg het citroensap en de kerriekruiden toe. Roer goed door en voeg de gekookte bloemkool toe.

Voeg de kookroom toe aan de curry, breng aan de kook en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Laat een paar minuten koken en voeg dan de bladeren van de paksoi toe. Bak nog een paar minuten door.

Serveer met de gekookte rijst.