Koken met de tajine vind ik gewoon echt heel erg leuk en ik doe het eigenlijk veel te weinig. De tajine zorgt voor zo’n pure en malse smaken en manier van garen. Heerlijk voor vlees- en visschotels! Ik beloof plechtig bij deze dat ik het vaker ga doen! Ik houd jullie op de hoogte!

40 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr biefstuk
  • 2 aubergines
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr paddenstoelen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • zwarte olijven
  • verse peterselie
  • 50 gr feta kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Pel de ui en snipper deze. Snijd de rode peper over de helft. Verwijder de zaadlijsten en snipper de rode peper. Pel de knoflook, snijd deze over de heflt. Verwijder de wortel.

Snijd de champignons in dunne schijfjes. Was de aubergine en snijd deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de paprika. Snijd de olijven over de helft. Snijd als laatste de biefstukken in hapklare brokken.

Zet de tajine op het vuur met een beetje olie. Als de olie heet is voeg je de gesneden peper, de ui toe en pers de knoflook erbij uit. Laat een minuutje bakken, voeg dat de champignons toe. Laat alles ongeveer 5 minuten stoven met de deksel op de tajine.

Voeg nu de aubergine, de paprika, de olijven en de biefstuk toe. Roer goed en laat alles 5 minuten stoven met de deksel op de tajine.

Roer af en toe door. Hak ondertussen de peterselie fijn en rasp de feta.

Voeg na 5 minuten de verse peterselie (houd wat apart als garnering) en de tomatenblokjes toe. Laat alles nu nog 15 minuten stoven. Houd in de gaten dat de bodem niet aanbrandt maar in principe zou de schotel vochtig genoeg moeten zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer de schotel met rijst of aardappelpuree.

Zodra de schotel klaar is strooi je de feta en nog een klein beetje peterselie eroverheen.

Smakelijk!