Het allerbelangrijkste bij dit gerecht; goede biefstuk van de haas (beste is meestal bij de slager te halen ipv bij de supermarkt) , verse peperkorrels en een volle rode wijn.

15 minuten
Makkelijk
5 – 10 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gr biefstuk
  • verse peperbolletjes
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml kookroom
  • citroensap
  • zout
  • citroensap

Zo maak je het:

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin een klontje boter, laat de boter goed heet worden. Bak de biefstukken (afhankelijk van de dikte) ongeveer 3 minuten per kant. Haal de biefstukken uit de pan en pak ze in aluminiumfolie.

Maal de peperbolletjes een beetje fijn. Voeg deze toe aan het bakresidu van de biefstukken. Laat goed heet worden en voeg de wijn toe. Laat de wijn een beetje inkoken en voeg de kookroom toe.

Roer goed, voeg wat citroensap en een beetje zout toe. Als je vind dat de saus te dun is, kan je een klein beetje maïzena loskloppen met een beetje water en voeg dit toe. Breng de saus aan de kook en roer de maïzena door de saus. Haal de saus van het vuur.

Leg de biefstukken op het bord en doe hier een schepje pepersaus overheen.