Biefstuk met paddenstoelenmelange. De combinatie van paddenstoelen en een goed stukje biefstuk is niet te versmaden. Zorg wel voor een goed stukje vlees bijvoorbeeld van de slager. Dit maakt een groot verschil in de smaak. De volle smaken van de kruiden passen goed bij de paddenstoelen en zorgen voor een volle, smaakvolle toevoeging aan het vlees.

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 biefstukken van ongeveer 175 gr per stuk
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 1 knoflookteen
  • verse salie
  • verse tijm
  • 1/2 rode peper
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Hak de paddenstoelen klein. Hak ook de verse kruiden fijn.

Dep de biefstuk droog. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel.

Snijd de rode peper over de helft en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn.

Zet een bakpan op het vuur. Doe hierin wat olijfolie en bakboter. Voeg zodra de boter gesmolten en heet is de paddenstoelen toe. Voeg ook meteen de verse kruiden en de rode peper toe. Bak alles op hoog vuur en roer regelmatig. Pers na 2 minuten de knoflook erbij uit. Blijf goed roeren. Strooi ondertussen wat peper en als je dat graag hebt, wat zout over de biefstuk.

Bak de champignons voor ongeveer 5 minuten. Schuif daarna de champignons aan de zijkant. Voeg nog een beetje bakboter toe en laat deze heet worden. Leg nu de biefstukken in de pan en bak deze op middelhoog vuur. Bak aan beide kanten, afhankelijk van de dikte van 3 tot 5 minuten.

Haal de biefstuk uit de pan en laat deze nog 2 minuten doorgaren in een aluminium folie. Maak ondertussen vast de borden op met de champignon melange. Rasp wat parmezaanse kaas over de champignons.

Leg de biefstuk bij de melange op het bord, maak af met een takje tijm.