Kort gebakken biefstuk met een verse kruidenolie.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 biefstukken
  • verse rozemarijn
  • verse munt
  • verse tijm
  • olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zorg hierbij voor goede biefstukken, het liefste van de slager.  Zet een bakpan op het vuur. Laat hierin wat boter smelten. Strooi wat zout en peper over de biefstukken. Leg de biefstukken in de pan zodra deze goed heet is. Schroei de biefstuk aan alle kanten dicht en laat afhankelijk van de dikte even bakken. Haal de biefstuk na ongeveer 5 minuten aan elke kant gebakken te hebben van het vuur en vouw deze in wat aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.

Pel nu de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder de wortel. Pers de knoflook uit in een mengkom voor je staafmixer. Voeg een flinke scheut olijfolie en de kruiden toe. Mix de kruiden totdat je een mooie kruidenolie krijgt.