Basilicum pesto is natuurlijk een onmisbaar recept als je van verse ingrediënten en de Italiaanse keuken houdt. Na alle eerdere verwijzingen krijgt de basilicum pesto zijn eigen plekje in de spotlight!

10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • Handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het:

Haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas en wat peper toe. Mix alles nog eventjes.