Het is alweer bijna Pasen! Tijd voor eieren, eieren en nog eens eieren, met een beetje extra smaakmakers voor de verandering! Deze keer een romige eiersalade met knapperige bacon.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 1 bakje:

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • 1 tl citroensap
  • 2 plakjes bacon
  • verse bieslook

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met wat bakpapier. Leg hierop de plakjes bacon. Als de oven warm is zet je de (dunne) plakjes bacon in de oven. De plakjes moeten ongeveer 10 minuten in de oven. Houdt ze goed in de gaten, als de plakjes wat dikker zijn kan je ze langer laten staan.

Kook de eieren met de eierkoker of in koken water hard. Indien je dit gewoon met kokend water doet, moeten ze ongeveer 10 minuten koken. Laat ze schrikken en koel ze goed af met koud water. Als ze afgekoeld zijn, pel je ze. Haal het eigeel eruit en vermaal deze met een vork totdat het eigeel kleine klontjes vormt. Hak het eiwit in hele kleine blokjes en voeg deze toe aan het eigeel. Voeg ook de mayonaise, crème fraîche, het citroensap en wat zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Hak de peterselie fijn en voeg deze toe. Roer nogmaals goed. Proef of de eiersalade op smaak is en voeg indien nodig nog wat kruiden toe. Smakelijk!

Verkruimel de bacon erdoorheen. Strooi als laatste er nog wat gehakte bieslook overheen. Smakelijk.